Combineer je bezoek 

Door onze centrale ligging in Drenthe vind je hier een scala aan mogelijkheden om je bezoek aan ons te combineren met leuke en interessante bezienswaardigheden,  voor zowel jong als oud.  

Wildlands adventure zoo Emmen

Wildlands adventure zoo Emmen

Een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je samen met je familie en vrienden door de jungle, het poolgebied en de savanne. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren, maak een trucksafari, een arctische 4D-ride en een spannende jungle-boottocht.

Adres: Ermerweg 30 | 7812 BG | Emmen

www.wildlands.nl

Hunebed de papeloze kerk

Hunebed de papeloze kerk

Dicht bij de meubelmakerij. Naast huifkarcentrum rijmaaran vind je het hunebed de papeloze kerk. Hunebedden behoren tot de oudste overblijfselen van menselijke bewoning in ons land. Ze zijn meer dan 5000 jaar oud en je vindt ze op verscheidene plekken, met name in Drenthe. 

Adres: Slenerweg 118 | 7848 AK | Schoonoord

staatsbosbeheer

Ellert & Brammert

Ellert & Brammert

Welkom in het reuzendorp Schoonoord. Zo kunt u zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen. Ook is er een ouderwets schooltje, een oude welwaterput, een miniatuur kalkoven en zelfs een gevangenis. De toegangsprijzen zijn laag, het parkeren is gratis en honden zijn aangelijnd toegestaan.

Adres: Tramstraat 73 | 7848 BJ | Schoonoord

www.ellertenbrammert.nl

Boomkroonpad borger

Boomkroonpad borger

Bij het Drents Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij. Het Boomkroonpad ligt in een zeer uitgestrekt natuurgebied met vele soorten bos, heidevelden en prachtige vennen. Het Boomkroonpad is tevens het startpunt van schitterende (bos)wandelingen door de boswachterij Gieten-Borger.

Adres: Steenhopenweg 4 | 9533 PN | Drouwen

www.staatsbosbeheer.nl

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Tijdens de tweede wereldoorlog, tussen 1942 en 1945, zijn door de Duitse bezetter vanuit Kamp Westerbork meer dan 100.000 joden weggevoerd. Dit kamp was in 1939 gebouwd als Centraal Vluchtelingenkamp voor uit Duitsland gevluchte joden. In 1942 werd het een Durchgangslager, een verzamelplaats voor in Nederland levende joden. Vanuit kamp Westerbork werden zij, evenals Duitse vluchtelingen, 245 Sinti en Roma, en tientallen verzetsstrijders naar vernietigingskampen als Auschwitz en Sobibor gedeporteerd. 93 keer vertrok een dergelijk transport, slechts 5.000 gedeporteerden kwamen terug.

Adres: Oosthalen 8 | 9414 TG | Hooghalen

www.kampwesterbork.nl

Planetron Dwingelo

Planetron Dwingelo

Bij Planetron Cinedome kunnen ruimteliefhebbers hun slag slaan. In de expositieruimte is van alles te zien over ruimtevaart en planeten. Voor kinderen is er de K’nex-expositie, waarbij ze hun eigen ruimtevaartuig kunnen bouwen. In de daadwerkelijke Cinedome worden op een 350 vierkante meter groot koepelvormig projectiescherm verschillende films vertoond. Deze films gaan over onderwerpen als de zon (Solarmax), beren (Bears) en leeuwen (Roar).

Adres: Drift 11b | 7991 AA | Dwingeloo

www.planetron.nl

Hunebed centrum Borger

Hunebed centrum Borger

Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op. Duizenden jaren lang, tot op de huidige dag hebben de hunebedden de tand des tijds doorstaan. Met 16 hunebedden in de directe omgeving is Borger in Drenthe de hunebedhoofdstad van Nederland.

Adres: Bronnegerstraat 12 | 9531TG | Borger

www.hunebedcentrum.nl

Plopsa indoor

Plopsa indoor

Een groot overdekt themapark dat groter is dan 2 voetbalvelden! ontmoet je Studio 100 helden: K3, Bumba, Kabouter Plop, Mega Mindy, Amika etc. 

Adres: Reindersdijk 57 | 7751 SH | Dalen

www.plopsa.be