Vakmanschap op maat

Wij construeren je nieuwe meubel op traditionele wijze zodat het even sterk en betrouwbaar is als antieke exemplaren. Een duurzaam meubel van Hollandse bodem.

Ambachtswerk

Het meubelvak is een ambacht, we zagen, schuren en bouwen onze meubelen op van het begin tot het einde en besteden daarbij veel aandacht aan detail. Ieder onderdeel keuren we op zicht en op tast. We werken met massief hout en maken gebruik van de beste machines om je een duurzaam meubel te bieden van hoge kwaliteit.

De professionele, ervaren meubelmakers construeren de meubelen op traditionele wijze zodat ze even sterk en betrouwbaar zijn als antieke exemplaren. Naast de productie van meubelen die qua stijl lijken op bestaande, antieke meubelen vervaardigen we ook moderne en strak vormgegeven meubelen.

De geschiedenis

In 1980 zijn we gestart met het verkopen van grenen meubelen. In de jaren tachtig kochten we in West-Duitsland antieke grenen meubelstukken op en vanaf 1990 reisden we hiervoor ook af naar de voormalige DDR. De antieke meubelen, veelal geschilderd en aangetast door de tand des tijds, vervoerden we naar Nederland waar we ze ontdeden we van hun verflaag, restaureerden en doorverkochten. 

Naast de antieke grenen meubelen ontstond er steeds meer vraag naar grenen meubelen waar geen antieke exemplaren van waren zoals grote eetkamertafels, salontafels, boekenkasten, computerkasten en tv-kasten. Dit nam zo’n vlucht dat we geen tijd meer overhielden om nog te zoeken naar antiek, laat staan restaureren en sindsdien zijn we geheel overgeschakeld op de productie van maatwerk meubelen.

Copyright 2024 De Grenenhoeve | Algemene voorwaarden |  Privacy- en cookiebeleid