Prachtige afwerk mogelijkheden

Het is mogelijk om een meubel zonder kleur of afwerking te bestellen. We leveren het meubel dan onbehandeld bij je af zodat je het geheel naar eigen stijl kunt afwerken. Wie deze klus liever aan ons overlaat kan kiezen uit de volgende afwerkingen:

----   Beits   ----

Met beits geven we blank hout een natuurlijke kleur. Ter afwerking gebruiken we over beits altijd lak of was.

geloogd grenen

geloogd grenen

antiek grenen

antiek grenen

koloniaal

koloniaal

white wash

white wash

kleurverschil; links antiek grenen en rechts geloogd grenen

kleurverschil; links antiek grenen en rechts geloogd grenen

Je kunt bij een offerte eventueel één of meerdere kleurstaaltjes opvragen van de beits kleuren.

----   Lak   ----

Met lak creëeren we een beschermende laag op het hout. Vlekken trekken hierdoor niet in en zijn gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Voor eetkamertafels is een lak afwerking een echte must. Nadat het meubel behandeld is met lak heeft het verder geen extra onderhoud nodig.

Wij werken met twee soorten lak, zijdeglans lak en matte lak.

----   Was   ----

Meubelen met een was afwerking stof je af met een droge doek. Je onderhoudt ze door ze eens per jaar in te wrijven met een beetje boenwas voor lichtere meubelen en antiekwas voor donkere meubelen. Op deze manier behoudt het meubel zijn diepe glans. Wij werken met twee soorten was, antiek was en blanke was. Met antiek was wordt het hout iets donkerder, blanke was is bijna kleurloos.

----   Verf   ----

Je kunt een meubel door ons laten schilderen. Dit kan in één kleur, in meerdere kleuren of in combinatie met een andere afwerking, zoals bijvoorbeeld beits met lak.

We gebruiken uitsluitend producten op waterbasis in onze meubelmakerij die het milieu zo min mogelijk belasten. Wij werken met uitsluitend Ral verf kleuren. In onze showroom, via internet en in verfwinkels kun je inzage krijgen in de beschikbare RAL kleuren.

Hout is een natuurproduct. Onvolkomenheden zoals een klein windscheurtje of een openstaand noestje kunnen zichtbaar blijven na het schilderwerk; deze eigenschappen geven massief houten meubelen hun kenmerkende charme. 

Copyright 2024 De Grenenhoeve | Algemene voorwaarden |  Privacy- en cookiebeleid